maanantai 21. maaliskuuta 2016

Pariisitar -missä ja milloin vain



Neljä pariisitarta - Anne Berest, Audrey Diwan, Caroline de Maigret ja Sophie Mas - ovat kirjoittaneet teoksen siitä millainen on tämä myyttinen ja kuuluisa pariisitar. Kirja on huumorilla kirjoitettu, ei mikään tee näin ja sinusta tulee aito pariisitar! Enemmänkin hauska ja vähän sarkastinenkin kuvaus tyypillisestä pariisittaresta, joka leikkaa itse hiuksensa, tuntee olonsa välillä alakuloiseksi ilman syytä ja huijaa miestään uskomaan että hänellä rakastaja. Viimeisimmällä voi ajaa parisuhteensa päätökseen, mutta siitä nyt ei ole sitten syyttäminen kuin itseään, kun kerran sai toisen syyttä uskomaan pettämiseen. Kirja on niille jotka haluavat tietää mm. mitä pariisitar ajattelee seksistä ja rakkaudesta, kuinka hän ajaa autolla, kuinka selviytyy maaseudulla sekä tietysti heidän tyylistään ja kauneuden hoidosta.

"Tämä on pariisittaren salaisuus, joka nostaa punan hänen poskillee ja hymyn huulilleen. Hänen rakkautensa rakkauteen."

Kirja on täydellinen mielikuvitusmatka Pariisiin. Sen kuvia katselemalla pääsee tunnelmaan ja voi hyvin kuvitella itsensä kävelemässä Pariisin kaduilla patonki kainalossa. Meikittä, lukuunottamatta punaista huulipunaa, kuten aito pariisitar. Aamu auringon paistaessa talojen kattojen yllä. Ilma tuoksuu kukkakauppojen ruusuille ja Chanelin hajuvedelle. Ei siellä varmasti näin ruusuista ole, mutta aina voi haaveksia. Kiireettömästi kylpyammeessa. Ja jos lapsilta ei saa omaa aikaa, heille voi ostaa karkkipussin, jotta voi rauhassa puhua puhelimessa ystävän kanssa.

Itseäni harmitti hieman teoksen suomenkielisen version kansikuva. Englanninkielisen teoksen kansikuvan mustavalkoinen piirros naisesta sopii mielestäni paljon paremmin kirjaan. Yksinkertaisen tyylikäs kuten pariisitar. Sekä musta asu, koska musta käy kaikkiin tilanteisiin.

"Vaikka pariisittaren vaatekaapista löytyy pelkkää mustaa väriä, ei se tarkoita sitä, että hänellä olisi suruaika. Päinvastoin: pariisittarelle musta on juhlan väri, päättymättömien öiden väri, sellaisten tyttöjen väri, jotka kieltäytyvät aamunkoitosta vetämällä verhot kiinni."

Kirjasta löytyy myös ravintola, kauppa ym. vinkkejä Pariisin matkailijoille, seurapelejä sekä pariisittaren ruokaohjeita.

Kaiken kaikkiaan hauska kirja, jota lukiessa sai naureskella pariisittarien hassuille tavoille. Ei mikään kaikkien aikojen suosikki, mutta suosittelen silti lukemaan jos aihe vähänkään kiinnostaa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti