tiistai 22. maaliskuuta 2016

Karin Slaughter: Kaunokaiset




Karin Slaughterin uusin suomennettu teos, psykologinen trilleri, nimeltä Kaunokaiset on kerrankin uhrien näkökulmasta kerrottu. Slaughterin dekkarit ovat olleet ennen juttua selvittävien viranomaisten näkökulmasta. Ainakin Sara Lintonista ja/tai Will Trentistä kertovat kirjat. Sara on kuolinsyytutkijana välillä toimiva lastenlääkäri ja Will on erikoisagentti. Ennen Trentin tuloa mukaan Saran elämään, kuvioissa oli myös Saran aviomies Jeffrey Tolliver, joka myös oli poliisi.

"Tästä ei rikosromaani parane!"
- Michael Connelly

Kaunokaisissa tarinaa kerrotaan uhrin perheen näkökulmasta. Mitä tapahtuu perheelle kun yksi tytöistä häviää jälkiä jättämättä. Tyttöä ei löydetä ja poliisit uskovat hänen karanneen vapaaehtoisesti. Vielä vuosienkin päästä tapahtuma varjostaa perheen elämää. Helpottaisiko tieto siitä mitä hänelle tapahtui vai onko parempi olla tietämättä? Tytön siskon, Clairen, elämä tuntuu sujuvan hyvin vuosien päästä. Rikas ja täydellinen aviomies, kalliita autoja ja hieno talo. Mutta kun aviomies murhataan paljastuu tästä täysin uusi pimeä puoli, jonka hän on salannut vaimoltaan 18 vuotta.

"Kylmiä väreitä nostattava... Slaughter rakentaa jännitystä aina täydelliseen crescendoon asti."
- Publishers Weekly

Noin puolessa välissä kirjaa tuli hetken sellainen tylsistymisen hetki, jotain voisi taas tapahtua, mutta se meni ohi nopeasti sillä tapahtumat lähtivät taas käyntiin hurjalla vauhdilla. Kokonaisuudessaan  siis erittäin jännittävä ja hyvin kirjoitettu teos! Tykkään kovasti Slaughterin Sara Linton, Will Trent ja Sara & Will -sarjoista! Kaunokaiset ei aivan ylttänyt samalle tasolle, tai sitten minulla vain oli jäätävät odotukset kirjan suhteen joita ei millään voinut täyttää... :D Slaughterin kirjat ovat olleet niin hyviä, että nappasin tämänkin uutuuden kirjakaupassa kassajonossa ollessani sen enempiä miettimättä, varmana siitä että pidän siitä. Suosittelen silti kovasti, ehdottomasti lukemisen arvoinen ja nopeasti se tulikin luettua vaikka olikin melko paksu teos (464 sivua). Hyvä vain niin ei loppunut liian nopeasti. Eli ihan sopivan pituinen kaikesta siellä-oli-välissä-pieni-vähän-ei-niin-tapahtumarikas-hetki -mutinoistani huolimatta. Eli olen samaa mieltä Flynnin kanssa, jota kirjan kannessakin siteerataan:

"Slaughter... seuraisin häntä minne tahansa." 
- Gillian Flynn 

Vielä nuo mainitsemani sarjat, joista olen pitänyt paljon, ihan parasta mitä dekkarit voi olla! Suosittelen myös lukemaan järjestyksessä. Nämä siis ovat vähän kuin yhtä suurta sarjaa, eli jatkuvat siitä mihin toisessa jäätiin. Toivottavasti pian tulee jatkoa näihin ja muitakin Slaughterin kirjoja suomennettuina!

Sara Linton -sarja:
Sokaistu
Riistetyt
Piinattu
Merkitty
Kadotettu
Häpäisty

Will Trent -sarja:
Triptyykki
Pelon huone

Will Trent & Sara Linton -sarja:
Kivun jäljet
Pettävä hiljaisuus
Yli rajan
Rikollinen
Näkymätön

Siteeraukset ovat kommentteja Kaunokaiset -teoksesta kirjan kannesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti